bring.out je distributer fiskalnih sistema "NSC"

Sa kolegama iz "Neosoft computers" doo Mostar poslovnica Sarajevo (nadalje NSC) napravili smo prije par dana distributerski ugovor.

Da podsjetim, prije dva i po mjeseca smo našim korisnicima preporučili nabavku NSC fiskalnih sistema, te se sa svoje strane obavezali da ćemo obezbijediti podršku za te sisteme. To obećanje smo ispunili. 

Na terenu se već više od mjesec dana  "vrte" naše POS aplikacije prikopčane na NSC fiskalne sisteme. Svi problemi na koje smo do sada naišli su riješeni zajedno sa kolegama iz NSC-a u razumnom roku i na zadovljavajući način. Ono što je nama veoma bitno, komunikacija na relaciji bring.out <-> NSC je dobra.

S obzirom da NSC ima sopstvenu servisersku mrežu, koja dobro funkcioniše, procijenili smo da je za naše korisnike dobro da preuzmemo ulogu distributera NSC sistema(*). 

Procedura je slijedeća:

  • Korisnik nama upućuje zahtjev
  • mi pravimo ponudu za NSC fiskalni uređaj(**) i naš programski modul za komunikaciju sa NSC fiskalnim sistemom 
  • Mi se obraćamo NSC-u po pitanju serviserskog ugovora i nabavke uređaja
  • Kod inicijalne fiskalizacije, na teren izlaze serviseri NSC-a koordinirano sa bring.out serviserima

Time naš korisnik na jednom mjestu može završiti sve poslove oko fiskalizacije. Za tehničku i servisnu podršku zadužen je NSC servis, ostatak IT sistema kao i do sada - bring.out.

Naše dosadašnje iskustvo po pitanju komunikacije sa kolegama iz NSC-a(***) je pozitivno. Nemamo informacije da naši korisnici "čupaju kose" jer ih bring.out i NSC podrška vrti u krug do iznemoglosti  ... Ako sam u krivu - bujrum stavite svoj komentar na ovaj članak.

Kolega Saša Vranić je na našim korisničkim forumima dao detaljne upute gornje procedure(****).

Direktor

Ernad Husremović

---

(*) Dobro za naše korisnike, a i mi šta god od toga možemo zaraditi :).

(**) Naravno od nas može dobiti savjet koji je za njega optimalan fiskalni uređaj

(***)  za sada to su isključivo serviseri iz NSC poslovnice Zenica)

(****) Pristup ovim forumima imaju samo registrovani korisnici bring.out. Ako ste naš korisnik, a nemate pristup našem redmine sistemu, pošaljite nam upit za registracijju na podrska@bring.out.ba

 

Pregleda 7994, komentara: 0

(Status na dan 07.04.2013 prema statistici posterous blog sistema)
comments powered by Disqus